Podsumowując czerwiec: Co nowego w świecie świń?
Podsumowując czerwiec: Co nowego w świecie świń? W czerwcu 2020 r.wprowadzono wiele innowacji dla świń - od dodatków po aplikacje i od wydarzeń po enzymy. Ponadto więcej loch hodowlanych odbyło długą podróż do Chin. Przeczytaj o tym wszystko w aktualizacji biznesowej dla branży ...
Czytaj więcejCovid-19: Czy przetwórstwo amerykańskich świń wróciło do normy?
Covid-19: Czy przetwórstwo amerykańskich świń wróciło do normy? Rząd federalny Stanów Zjednoczonych stwierdził w tym tygodniu, że przetwórstwo świń prawie powróciło do poziomów w 2019 r., a drugi tydzień z rzędu liczba zabitych świń w USA przekroczyła liczbę zab...
Czytaj więcejTestowanie mięsa w Chinach zagraża wykolejeniu globalnych przesyłek mięsnych
Testowanie mięsa w chińskich portach zagraża wykolejeniu globalnych przesyłek mięsnych Chiny rozpoczęły testowanie całego importowanego mięsa na koronawirusa. Działania te stwarzają zagrożenie zawalenia się handlu między największymi producentami wieprzowiny, szkodząc przy tym...
Czytaj więcejRekordowa pierwsza połowa roku w cieniu covid-19
Rekordowa pierwsza połowa roku w cieniu covid-19 Podczas gdy kryzys koronawirusowy wprowadził Europę w stan gotowości, duńska korona zakończyła najsilniejszy jak dotąd sześciomiesięczny okres w historii Grupy. Zysk netto wzrósł o 46%, blisko 1,4 mld DKK. Zadowolenie z najlepszych w...
Czytaj więcejSpadek produkcji mięsa w 2020 roku
Przewiduje się, że światowa produkcja mięsa zmniejszy się w 2020 r. Prognozuje się, że ogólna światowa produkcja mięsa spadnie o 1,7 procent w 2020 r. Także światowa produkcja mięsa wieprzowego odnotuje gwałtowny spadek. Według FAO, drugi rok z rzędu przewiduje się, że...
Czytaj więcej