„2021 będzie trudnym rokiem”: Rynek wieprzowiny, wołowiny i drobiu w Europie
Przemysł powinien być przygotowany na „ogromny globalny krach finansowy”, mówi dyrektor Gira Meat Rupert Claxton, który nie spodziewa się, że rynki wieprzowiny, wołowiny i drobiu powrócą do poziomów sprzed COVID w przyszłym roku. COVID-19 całkowicie zrujnował przemysł mi...
Czytaj więcejRośnie eksport mięsa wieprzowego z Rosji
Obecna cena trzody chlewnej w Rosji wynosi 122.6 rubla (1.64 USD) za kg żywca (z VAT). Cena stale rośnie przez cały rok od połowy lat 80-tych w styczniu. W tym czasie rubel stracił na wartości około 12% w stosunku do dolara amerykańskiego. Rośnie eksport mięsa wieprzowego z Rosji, zw...
Czytaj więcejBrytyjscy eksporterzy spodziewają się wysokiej sprzedaży do Chiny
Brytyjscy eksporterzy wieprzowiny prognozują, że wysoki popyt z Chin utrzyma się w 2020 r., między innymi po tym, jak kraj został szczególnie mocno dotknięty wirusem, który zabija świnie na całym świecie. Wieprzowina jest zdecydowanie najpopularniejszym mięsem w Chinach, niestety...
Czytaj więcejPodsumowanie sierpnia: co nowego w świecie świń?
Podsumowanie sierpnia: co nowego w świecie świń? Ponieważ Covid-19 nadal stanowi problem, rośnie również liczba zapowiadanych serii seminariów internetowych. Trouw Nutrition oraz Jyga Technologies ogłosiły serię webinariów o treści technicznej. Pierwsze prosię urod...
Czytaj więcejChiny inwestują w ogromny argentyński projekt wieprzowy
Chiny inwestują w ogromny argentyński projekt wieprzowy Chiny mają zamiar rozpocząć wielomiliardowy projekt, aby prawie podwoić produkcję wieprzowiny w Argentynie w ciągu najbliższych 4 lat. Udostępniło to Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Handlu Międzynarodowego i Kultu Argentyny...
Czytaj więcej