Spryt, innowacja i pomysłowość jedynym źródłem pomocy w tych czasach
Wyzwania stojÄ…ce przed globalnym Å‚aÅ„cuchem wieprzowiny po pojawieniu siÄ™ wielogÅ‚owej hydry, jakÄ… jest pandemia afrykaÅ„skiego pomoru u Å›wiÅ„ i choroby COVID-19 u ludzi zapierajÄ… dech w piersiach. Zamiast skupiać siÄ™ na jednym konkretnym segmencie Å‚aÅ„cucha, zakłócenia przypominajÄ...
Czytaj więcejSzansa poprawy w branży wieprzowiny
Najgorsze jest już za nami, ponieważ w branży wieprzowej istnieje szansa poprawy. To był trudny okres dla branży wieprzowej. Sytuacja ulega zmianie przez zwiększenie rzezi. Pandemia COVID-19 uderzyła w producentów wieprzowiny przez co popyt zmalał i zamknięto wiele dużych...
Czytaj więcejSposoby zwalczania afrykańskiego pomoru świń
Nowe badanie podkreśla najskuteczniejsze sposoby zwalczania afrykańskiego pomoru świń. Podczas gdy kraje takie jak Dania budują ściany, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się afrykańskiego pomoru świń, nowy model matematyczny zidentyfikował dwie skuteczne taktyki. Zespół naukowców ...
Czytaj więcejWpływ Covid-19 na produkcję trzody chlewnej w USA i Kanadzie.
Kryzys Covid-19 mocno uderza w produkcję trzody chlewnej w USA. Producenci wieprzowiny w USA i Kanadzie borykają się z bezpośrednimi problemami związanymi z Covid-19, ponieważ nie mają miejsca zbytu dla tuczników. Niektórzy powrócili do uboju lub aborcji, ponieważ ich chlewnie...
Czytaj więcejWietnamski import wieprzowiny wzrósł o 300 procent
Wietnamski import wieprzowiny wzrósł o 300 procent w ciągu pierwszych czterech miesięcy, osiągając prawie 70 procent całego wolumenu z ubiegłego roku. Według Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi Wietnam przywiózł ponad 46 400 ton wieprzowiny i powiązanych produktów w ciągu roku d...
Czytaj więcej