Spożycie wieprzowiny w Rosji na rekordowym poziomie i będzie nadal rosło
Spożycie wieprzowiny w Rosji ma wzrosnąć o kolejne 2-3% w 2021 r. Poinformował o tym dyrektor generalny Krajowego Związku Hodowców Trzody Chlewnej Jurij Kowalow. „Według prognozy w 2021 roku produkcja wieprzowiny w masie tusz wzrośnie o 3-4%, czyli o około 150 tys. ton. Stanie się ...
Czytaj więcejWielka Brytania dąży do ograniczenia spożycia mięsa
Wielka Brytania dąży do ograniczenia spożycia mięsa Wielka Brytania przyspieszy realizację celu redukcji emisji dwutlenku węgla, włączając środki takie jak zmniejszenie spożycia mięsa i nabiału. Nowe zobowiązania dotyczące zmiany klimatu, ogłoszone niedawno przez rząd W...
Czytaj więcejPodsumowanie kwietnia: co nowego w świecie świń?
Podsumowanie kwietnia: co nowego w świecie świń? Kwiecień 2021 był miesiącem, w którym światowe firmy zajmujące się żywieniem trzody chlewnej uruchomiły inicjatywy internetowe, obejmujące kalkulatory, bazy danych i serię seminariów internetowych. AB Vista uruchamia internetowy ka...
Czytaj więcejNiemcy otrzymują pozytywne sygnały z Chin w sprawie złagodzenia zakazu importu wieprzowiny
Niemcy otrzymujÄ… pozytywne sygnaÅ‚y z Chin w sprawie zÅ‚agodzenia zakazu importu wieprzowiny Niemcy majÄ… nadziejÄ™ na postÄ™p w wysiÅ‚kach na rzecz przekonania Chin do zÅ‚agodzenia zakazów importu niemieckiej wieprzowiny naÅ‚ożonych po wykryciu afrykaÅ„skiego pomoru Å›wiÅ„, powiedziaÅ‚ w Å...
Czytaj więcejAktualizacja i prognozy dotyczące produkcji trzody chlewnej w Danii, w tym eksportu
Rok 2020 był przełomowy pod wieloma względami. Pandemia dotknęła duński przemysł spożywczy. Producenci, a także firmy spożywcze, musieli myśleć w nowy sposób, aby utrzymać obroty branży. Pomimo blokady duńskiemu sektorowi trzody chlewnej udało się to osiągnąć. Rozwój rocz...
Czytaj więcej